	Subject:  Fall Protection



	Topic:  42” High Platform



	Question:  What is needed when employees are working on a 42” high platform?



	Answer:  In general industry operations, a standard barrier or fall protection is not required for a 42 inch high platform. However, an appropriate means to gain access to an elevation above 16 inches must be provided, such as a flight of stairs, fixed industrial stairs, ramp, fixed ladder, or portable ladder. The portable ladder can be used for temporary access only.



	Applicable Construction Safety Standard/Rule:  



	Applicable General Industry Safety Standard/Rule:  Part 2, Rule 220(1)


	Applicable Occupational Health Standard/Rule:       


	Additional Resources:  For complimentary MIOSHA consultation please contact our office at (517) 284-7720 or submit a Request for Consultative Assistance (RCA). 
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