	Subject:  Powered Industrial Truck (PIT) 



	Topic:  Aisles - Required width in warehouses



	Question:  How wide does an aisle need to be in a warehouse facility?



	Answer: According to MIOSHA standards, the definition of an “aisle” is, “…a path of travel for vehicles and employees.”  There are various standards that have aisle requirements.  The standard used to regulate a general warehouse is Part 1-General Provisions in which Rule 21(1) states, “When mobile equipment and an employee use the same aisle, dock or doorway, clearances shall be provided and maintained to assure safe passage for the equipment and employee. “
Below is a link to all General Industry safety standards where you can find the most up-to-date version of these standards, which also address aisles. 

Part 1 General Provisions, Part 2 Floor & Wall Openings, Part 5 Scaffolding, Part 6 Fire Exits, Part 11 Polishing, Buffing and Abrading, Part 21 Powered Industrial Trucks, Part 22 Tractors, Part 26 Metalworking Machinery, Part 27 Woodworking Machinery, Part 42 Forging, Part 44 Foundries, Part 50 Telecommunications, Part 52 Sawmills, Part 55 Explosives and Blasting Agents, Part 62 Plastic Molding, Part 63 Pulp, Paper and Paperboard Mills, Part 65 Mills and Calenders for Rubber and Plastic, Part 71 Laundry and Dry Cleaning, Part 74 Fire Fighting, Part 75 Flammable and Combustible Liquids, Part 81 Baking Operations, Part 94 Textiles.



	Applicable Construction Safety Standard/Rule:       


	Applicable General Industry Safety Standard/Rule:  

All MIOSHA General Industry Safety Standards


	Applicable Occupational Health Standard/Rule:       


	Additional Resources: For complimentary MIOSHA consultation please contact our office at (517) 284-7720 or submit a Request for Consultative Assistance (RCA). 
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