	Subject:  Powered Industrial Truck (PIT)



	Topic:  Door size and clearance



	Question:  Are there any regulations for door opening size or clearances for safe operation of a lift truck?



	Answer: Rule 21(1) reads, “When mobile equipment and an employee use the same aisle, dock or doorway, clearances shall be provided and maintained to assure safe passage for the equipment and employee.”



	Applicable Construction Safety Standard/Rule:      


	Applicable General Industry Safety Standard/Rule:  Part 21 Powered Industrial Trucks


	Applicable Occupational Health Standard/Rule:      


	Additional Resources: For complimentary MIOSHA consultation please contact our office at (517) 284-7720 or submit a Request for Consultative Assistance (RCA).
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