	Subject:  Powered Industrial Truck (PIT)



	Topic:  Refresher training



	Question:  When is refresher training required for PIT operators?



	Answer: According to rule 2152(3), “refresher training and relevant topics shall be provided to an operator under any of the following conditions: 

(a) An operator has been observed to operate the vehicle in an unsafe manner. 

(b) An operator has been involved in an accident or a near-miss incident. 

(c) An operator has received an evaluation that reveals that the operator is not operating the truck safely. 

(d) An operator is assigned to a different type of truck. 

(e) A condition in the workplace changes that could affect safe operation of the truck.”


	Applicable Construction Safety Standard/Rule:      


	Applicable General Industry Safety Standard/Rule: Part 21 Powered Industrial Trucks


	Applicable Occupational Health Standard/Rule:      


	Additional Resources:  For complimentary MIOSHA consultation please contact our office at (517) 284-7720 or submit a Request for Consultative Assistance (RCA).
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