	Subject:  Fall Protection



	Topic:  Scaffold use during maintenance



	Question:  When using tube and coupler scaffolding for maintenance purposes, is fall protection required? 



	Answer:  If you are working from a scaffold in excess of 10 feet you must have a standard barrier with toeboard.  A lifeline and safety belt shall be used where a railing is required but not practical. 



	Applicable Construction Safety Standard/Rule:       


	Applicable General Industry Safety Standard/Rule:  Part 5. Scaffolding, Rule 513 (2) and Part 33. Personal Protective Equipment, Rule 3390


	Applicable Occupational Health Standard/Rule:       


	Additional Resources:  General Industry Threshold Heights Requiring Fall Prevention/Protection Chart (CET #0171)
For complimentary MIOSHA consultation please contact our office at (517) 284-7720 or submit a Request for Consultative Assistance (RCA).
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