	Subject:  Fall Protection



	Topic:  Skylights



	Question:  How close do I have to get to a skylight before it must be guarded?



	Answer:  There are no distance requirements. Part 2, Rule 240(1) states, “A skylight guard shall be designed and constructed to withstand a 200-pound load that is applied perpendicularly at any 1 area on the screen.”   



	Applicable Construction Safety Standard/Rule:  



	Applicable General Industry Safety Standard/Rule:  Part 2. Floor & Wall Openings, Stairways & Skylights, Rule 240(1)


	Applicable Occupational Health Standard/Rule:       


	Additional Resources:  General Industry Threshold Heights Requiring Fall Prevention/Protection Chart (CET #0171)
For complimentary MIOSHA consultation please contact our office at (517) 284-7720 or submit a Request for Consultative Assistance (RCA).
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