	Subject:  Powered Industrial Trucks (PIT)



	Topic:  Suspended Michigan driver’s license



	Question:  Can an employer issue a PIT permit to an employee who has a suspended Michigan’s driver’s license?



	Answer: Yes, there are no requirements that the operator of a powered industrial truck has a valid Michigan driver’s license.  The misunderstanding arises from Rule 2151(1)(a) which states that an employee assigned to operate a powered industrial truck must, “Have corrected vision that meets the same requirements as those for a valid Michigan driver's license. Evidence of meeting this requirement shall be a Michigan driver's license or a doctor's certificate.”



	Applicable Construction Safety Standard/Rule:      


	Applicable General Industry Safety Standard/Rule: Part 21 Powered Industrial Trucks


	Applicable Occupational Health Standard/Rule:      


	Additional Resources: For complimentary MIOSHA consultation please contact our office at (517) 284-7720 or submit a Request for Consultative Assistance (RCA).
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