	Subject:  Powered Industrial Trucks (PIT)



	Topic:  Ventilation



	Question:  Is ventilation required when using propane-powered hi-los?



	Answer: Yes. Rule 325.52007 (7) requires a minimum level of exhaust ventilation of 1 cubic foot of air per minute (cfm) per square foot of floor area. However, additional ventilation may be required (if employees are overexposed) dependent on the frequency and duration of hi-lo operation, the amount of CO produced, the number of operating hi-los and existing ventilation patterns. Hi-los should be tuned periodically for low CO emissions and CO levels should be measured in the hi-lo exhaust and in the ambient air regularly to ensure that the permissible limits for CO are not exceeded.



	Applicable Construction Safety Standard/Rule:      


	Applicable General Industry Safety Standard/Rule:      


	Applicable Occupational Health Standard/Rule: Part 520 Ventilation Control


	Additional Resources: For complimentary MIOSHA consultation please contact our office at (517) 284-7720 or submit a Request for Consultative Assistance (RCA).
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