	Subject:  Powered Industrial Trucks



	Topic:  Platform Stock Picker



	Question:  We are using a platform stock picker in our warehouse and a question has risen. At what height must a worker be tethered with the safety harness?  We were told over 6 feet? 


	Answer:  R 408.12166. Order picker trucks, high-lift-platforms. 
Rule 2166. (1) Whenever an order picker truck, high-lift is equipped with vertical only or vertical and horizontal controls traveling with the lifting carriage or forks for lifting an employee, an employer shall assure that the following is provided: 

(a) A platform equipped with railing or other limiting device, including but not limited to a chain, strap or tether. 

 If an employee is required to leave the barrier, the employer shall protect the employee with fall protection.



	Applicable Construction Safety Standard/Rule:       


	Applicable General Industry Safety Standard/Rule:  Part 21. Powered Industrial Trucks


	Applicable Occupational Health Standard/Rule:       


	Additional Resources:  For complimentary MIOSHA consultation please contact our office at (517) 284-7720 or submit a Request for Consultative Assistance (RCA). 
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