	Subject:  Recordkeeping


	Topic:  Air born Exposure


	Question:  If an employee of the hospital receives a prescription medication as a prophylaxis based on an exposure to a patient with pertussis do we count this as a recordable injury? 

Also do you have a reference for answer?



	Answer:  OSHA Recordkeeping Handbook 1904.7

There must first be a work-related injury or illness for a case to be recordable.

Immunizations and inoculations that are provided for the public health or other purposes, where there is no work-related injury or illness, are not first aid or medical treatment, and do not in themselves make the case recordable. 

However, when inoculations such as gamma globulin, rabies, etc. are given to treat a specific injury or illness, or in response to workplace exposure, medical treatment has been rendered and the case must be recorded.  


	Applicable Construction Safety Standard/Rule:       


	Applicable General Industry Safety Standard/Rule:       


	Applicable Occupational Health Standard/Rule:       


	Additional Resources:  Administrative Rule 11. Recording and Recording and Reporting of Occupational Injuries and Illnesses 


OSHA Recordkeeping Handbook 

For complimentary MIOSHA consultation please contact our office at (517) 284-7720 or submit a Request for Consultative Assistance (RCA). 
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