	Subject:  Fire Exits


	Topic:  Industrial building fire alarm requirements


	Question:  Where can I find information about fire alarm requirements for industrial buildings?  I have an idea for a start-up, but need to investigate the legalities first.


	Answer:  MIOSHA does have a requirement that fire alarms be installed in industrial buildings.  If fire alarms are installed in a building then, General Industry Safety Standard Part 9. Fixed Fire Equipment rules 981 and 983 would apply.  It would be recommended that the local Building Inspector be contacted for local code requirements for the installation of fire alarm systems. 


	Applicable Construction Safety Standard/Rule:       


	Applicable General Industry Safety Standard/Rule:  Part 9. Fixed Fire Equipment, Rule 981 and 983.


	Applicable Occupational Health Standard/Rule:       


	Additional Resources:  Local Building Inspector  

For complimentary MIOSHA consultation please contact our office at (517) 284-7720 or submit a Request for Consultative Assistance (RCA).


	Date Posted:  June 10, 2008

	CLICK HERE TO READ DISCLAIMER


