	Subject:  Powered Industrial Trucks


	Topic:  Backup Alarms


	Question: 
A  Are powered industrial trucks required to have backup alarms?

B   If a PIT comes equipped with a backup alarm is the backup alarm required to be maintained in good operating condition?


	Answer: 
A. No they are not required to have a backup alarm. Powered industrial trucks are required to have an audible alarm which can be activated by the operator to warn others that they are in the area, this is usually a horn. 

B. Since a backup alarm is not required, our Part 21 Powered Industrial Truck Standard does not require that it be maintained. However it would be a BEST safety practice to maintain in good order all equipment that it came with.



	Applicable Construction Safety Standard/Rule:       


	Applicable General Industry Safety Standard/Rule:  Part 21. Powered Industrial Trucks Rule 408.12131 (1) 


	Applicable Occupational Health Standard/Rule:       


	Additional Resources:  For complimentary MIOSHA consultation please contact our office at (517) 284-7720 or submit a Request for Consultative Assistance (RCA). 
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