	Subject:  Aerial Work Platforms


	Topic:  ANSI References


	Question:  1.  What obligation on employers do the multiple references to different and older versions of ANSI Standards in Part 58. Aerial Work Platforms, Rule 5810(1)(a), place on employers? 

2. Are there aerial work platform retrofitting obligations?   For example, would a year 2000 aerial work platform be expected to be modified to meet a 2002 ANSI requirement?


	Answer:  1. Rule 5810(1)(a), is a listing of all standards that are referenced in Part 58 rules.  They list different year versions as they apply due to age of unit mentioned in Part 58.  The employer must comply with the ANSI Standards per Rules 5821(1), (2), and (3).

2. Rule 5821(1) states if the unit was modified, remounted, designed, constructed, and tested after December 28, 1974, but before the effective date of this rule (June 18, 2008), then the older version of the ANSI Standards listed in Rule 5821(1) applies.  If the aerial work platform was modified, remounted, designed, constructed, and tested after January 1, 2007, then it would need to be in compliance with the version of the ANSI Standards referenced in Rule 5821(3).  For example, if a year 2000 vehicle-mounted elevating and rotating work platform has not been modified or remounted since its manufacture date of 2000, it would not be expected to be modified to meet the 2002 ANSI Standard. 



	Applicable Construction Safety Standard/Rule:       


	Applicable General Industry Safety Standard/Rule:  Part 58. Aerial Work Platforms


	Applicable Occupational Health Standard/Rule:       


	Additional Resources:  For complimentary MIOSHA consultation please contact our office at (517) 284-7720 or submit a Request for Consultative Assistance (RCA). 
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