	Subject:  Powered Industrial Trucks


	Topic:  Sliding Axle Trailers


	Question:   Is there a requirement for trucks with sliding axle trailers to set their axles to the rear most position when docking for forklift loading and unloading operations?  If so, does it apply always or only when the tractor is uncoupled?


	Answer:  Part 21. Powered Industrial Trucks is mute on the issue of trailers with multiple position axles. The reference for this type of activity is rule 2167. In terms of uncoupling the trailer, it does mention performing a complete inspection of the trailers landing gear prior to entry. That being said, it would be the employer’s responsibility to ensure the trailer is stable prior to entry considering such factors as weight of the truck and its load and how this weight is distributed inside the trailer. 


	Applicable Construction Safety Standard/Rule:       


	Applicable General Industry Safety Standard/Rule:  Part 21. Powered Industrial Trucks


	Applicable Occupational Health Standard/Rule:       


	Additional Resources:  For complimentary MIOSHA consultation please contact our office at (517) 284-7720 or submit a Request for Consultative Assistance (RCA). 
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