	Subject:  Recordkeeping


	Topic:  Recording a bee sting


	Question:  When an employee who is allergic to bee stings, suffers a sting during normal work activities, and is transported to a medical facility and given an injection, monitored and released.  What is the requirement to record this on the MIOSHA 300 Log?



	Answer:  This case must be recorded on the MIOSHA 300 Log.  When medical treatment is provided to treat a specific injury or illness, or in response to workplace exposure, the case must be recorded.
 R 408.22107 Definitions; O to Y.  
Rule 1107. (4) "Recordable injuries and illness" means an injury or illness that meets the general recording criteria, and therefore is recordable, if it results in any of the following:  (d) Medical treatment beyond first-aid.


	Applicable Construction Safety Standard/Rule:       


	Applicable General Industry Safety Standard/Rule:       


	Applicable Occupational Health Standard/Rule:       


	Additional Resources:  Administrative Rule Part 11. Recording and Reporting of Occupational Injuries and Illnesses

For a free MIOSHA consultation please contact our office at (517) 284-7720, or submit a Request for Consultative Assistance (RCA). 
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