	Subject:  Fire Exits


	Topic:  Self-Closing Doors


	Question:  Is there a MIOSHA standard or regulation that prohibits propping open a self-closing exit door to increase air circulation during hot weather?


	Answer:  Yes.  Part 6. Fire Exits, Rule 645(3) reads: A fire door to a stair enclosure or horizontal exit shall be provided with a reliable self-closing mechanism and shall not, at any time, be secured in the open position.


	Applicable Construction Safety Standard/Rule:       


	Applicable General Industry Safety Standard/Rule:  Part 6. Fire Exits, Rule 645(3)


	Applicable Occupational Health Standard/Rule:       


	Additional Resources:  For complimentary MIOSHA consultation please contact our office at (517) 284-7720 or submit a Request for Consultative Assistance (RCA). 
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