	Subject:  Recordkeeping


	Topic:  Employee is in the work environment as a member of the general public


	Question:  If an employee is present at their workplace as a member of the general public and sustains a recordable injury/illness while on the premises would it be recordable?


	Answer:  No, 
DETERMINATION OF WORK-RELATEDNESS

 R 408.22110a Implementation.

Rule 1110a. (5)(a)At the time of the injury or illness, the employee was present in the work environment as a member of the general public rather than as an employee. 
Please note that if an employee is in the work environment for work related activities (such as picking up a pay check or insurance papers) and is injured or becomes ill during these activities, the injury/illness is considered work related and recordable. 


	Applicable Construction Safety Standard/Rule:       


	Applicable General Industry Safety Standard/Rule:       


	Applicable Occupational Health Standard/Rule:       


	Additional Resources:  Administrative Rule Part 11. Recording and Reporting of Occupational Injuries and Illnesses

For complimentary MIOSHA consultation please contact our office at (517) 284-7720 or submit a Request for Consultative Assistance (RCA). 
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