	Subject:  Recordkeeping


	Topic:  How do I record days lost that are holidays?


	Question:  Do you count holidays off when counting missed time from work in regards to the MIOSHA 300 Log? 


	Answer:  Yes.
 R 408.22112b Record work-related injury or illness that results in days away from work.
Rule 1112b. (5) How do I count weekends, holidays, or other days the employee would not have worked anyway? You must count the number of calendar days the employee was unable to work as a result of the injury or illness, regardless of whether or not the employee was scheduled to work on those days. Weekend days, holidays, vacation days, or other days off are included in the total number of days recorded if the employee would not have been able to work on those days because of a work-related injury or illness.


	Applicable Construction Safety Standard/Rule:       


	Applicable General Industry Safety Standard/Rule:       


	Applicable Occupational Health Standard/Rule:       


	Additional Resources:  Administrative Rule Part 11. Recording and Reporting of Occupational Injuries and Illnesses

For a free MIOSHA consultation please contact our office at (517) 284-7720, or submit a Request for Consultative Assistance (RCA). 
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