	Subject:  Other


	Topic:  Platform or walk way posted load ratings


	Question:  Are there any requirements or standards for labeling load ratings for walkways; overhead walkways; repair platforms etc in a manufacturing plant? Are these areas required to have load rating labels posted at all?


	Answer:  The only MIOSHA state safety standard that requires posted floor weight limits is rule 6332(5) of the Paper Mill standard which states:
 

Part 63. Pulp, Paper, And Paperboard Mills 
R 408.16332. Storage. 
Rule 6332. (5) The designed floor capacity of a building shall be posted and not be exceeded. 
This would only apply if the company you work for is a paper mill.

 

Other standards talk about fixed industrial stairs and their weight requirements but no posting requirements.

R 408.10227. Fixed industrial stairs and platforms. 
Rule 227. (1) A fixed industrial stair shall have: (a) Design and construction to carry a load of not less than 5 times the normal live load, but never less than 1000 pounds. 
This same standard also calls out for weight requirements for the standard barriers used on a work platform or cat walk. This means in case you fall against it you should not fall through.

R 408.10231. Standard barrier specifications. 
Rule 231. (1) A standard barrier shall consist of a vertical barrier that extends not less than 42 inches above the floor, ramp, platform, runway, or other walking or working surface. A standard barrier that is installed before August 29, 1973, to a height of not less than 36 inches is exempt from the 42-inch requirement, except that all future alterations shall comply with the 42-inch requirement. 
 (3) The anchoring and framing of all members of a standard barrier shall be constructed so that the completed barrier is capable of withstanding a load of not less than 200 pounds applied in any direction at any point. 


	Applicable Construction Safety Standard/Rule:       


	Applicable General Industry Safety Standard/Rule:  Part 63. Pulp, Paper & Paperboard Mills, Rule 6332(5) & Part 2. Floor & Wall Openings, Stairways & Skylights, Rules 0227(1) & 0231(1) & (3) 


	Applicable Occupational Health Standard/Rule:       


	Additional Resources:  Michigan Occupational Safety & Health Act 154

For complimentary MIOSHA consultation please contact our office at (517) 284-7720 or submit a Request for Consultative Assistance (RCA). 
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