	Subject:  Recordkeeping


	Topic:  Updating cases on the MIOSHA 300 Log


	Question:  Do I change the MIOSHA 300 Log during the five-year storage period to show that a case recorded with restricted days now has days away from work?


	Answer:  Yes
R 408.22133 Retention and updating. 

Rule 1133. (1) Basic requirement. You must save the MIOSHA 300 log, the privacy case list, if one exists, the annual summary 300-A, and the MIOSHA 301 incident report forms for 5 years following the end of the calendar year that these records cover. 

(2) Implementation. 

(a) Do I have to update the MIOSHA 300 log during the 5-year storage period? Yes, during the storage period, you must update your stored MIOSHA 300 logs to include newly discovered recordable injuries or illnesses and to show any changes that have occurred in the classification of previously recorded injuries and illnesses. If the description or outcome of a case changes, you must remove or line out the original entry and enter the new information. 

(b) Do I have to update the annual summary? No, you are not required to update the annual summary, but you may do so if you wish. 


	Applicable Construction Safety Standard/Rule:       


	Applicable General Industry Safety Standard/Rule:       


	Applicable Occupational Health Standard/Rule:       


	Additional Resources:  Administrative Rule Part 11. Recording and Reporting of Occupational Injuries and Illnesses


For complimentary MIOSHA consultation please contact our office at (517) 284-7720 or submit a Request for Consultative Assistance (RCA). 
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