	Subject:  Recordkeeping


	Topic:  Prescription Medication As A Recordable Case

	Question:   If any prescription medication is given, even one dose, for preventative or precautionary purposes would the incident be recordable? 


	Answer:  Yes 
R 408.22105 Definitions; E, F. 
Rule 1105. (3)(a) Using a nonprescription medication at nonprescription strength. For medications available in both prescription and nonprescription form, a recommendation by a physician or other licensed health care professional to use a nonprescription medication at prescription strength is considered medical treatment for recordkeeping purposes. 


	Applicable Construction Safety Standard/Rule:       


	Applicable General Industry Safety Standard/Rule:       


	Applicable Occupational Health Standard/Rule:       


	Additional Resources:  Administrative Rule Part 11. Recording and Reporting of Occupational Injuries and Illnesses

For a free MIOSHA consultation please contact our office at (517) 284-7720, or submit a Request for Consultative Assistance (RCA). 
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