	Subject:  Recordkeeping


	Topic:  Out of State Occurrences


	Question:  I have a client located in Indiana.  They have employees who travel from Indiana to Michigan to complete work on different job sites.  If there is a fatality or catastrophic incident, where the employer is required to notify an agency, do they report the incident to Michigan if the incident happened in Michigan or Indiana since the company is located in Indiana?  



	Answer:  R 408.22139 Reporting fatalities, hospitalizations, amputations, and losses of an eye as a result of work-related incidents to MIOSHA. 
Rule 1139. (1) Fatalities. Within 8 hours after the death of any employee from a work-related incident, you must report the fatality by telephone to the MIOSHA toll-free central telephone number: 1-800-858-0397. 


	Applicable Construction Safety Standard/Rule:       


	Applicable General Industry Safety Standard/Rule:       


	Applicable Occupational Health Standard/Rule:       


	Additional Resources:  Administrative Rule Part 11. Recording and Reporting of Occupational Injuries and Illnesses

For a free MIOSHA consultation please contact our office at (517) 284-7720, or submit a Request for Consultative Assistance (RCA). 
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