	Subject:  Aerial Work Platforms


	Topic:  Operator Permits


	Question:  1. Will an employer be cited if an aerial work platform operator does not carry the operator permit required by Rule 5815(4) of Part 58, Aerial Work Platforms?

2. Will MIOSHA recognize instead the training documentation required of operators by ANSI Z133.1 – 2006, Arboricultural Operations – Pruning, Repairing, Maintaining, and Removing Trees, and Cutting Brush, and U.S. OSHA regulation 29 CFR 1910.269, Electric Power Generation, Transmission and Generation?


	Answer:  1. Rule 5815(4) of Part 58 gives the option of having the permit carried by the operator of an aerial work platform or having the permit available at the job site/workplace and made available upon request to a department of energy, labor and economic growth representative.

2.  MIOSHA will recognize training documentation of aerial work platform operators by ANSI Z133.1 – 2006 and Part 86 (29 CFR 1910.269) as long as the documentation contains all the elements required in Rule 5815(7) of Part 58.


	Applicable Construction Safety Standard/Rule:       


	Applicable General Industry Safety Standard/Rule:  Part 58. Aerial Work Platforms and Part 86. Electric Power Generation, Transmission, and Distribution 


	Applicable Occupational Health Standard/Rule:       


	Additional Resources:  For complimentary MIOSHA consultation please contact our office at (517) 284-7720 or submit a Request for Consultative Assistance (RCA). 
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