	Subject:  Recordkeeping


	Topic:  Recordkeeping For A Contracted Employee


	Question:  Does the facility have to record an injury or fatality to a contracted employee (example: electrician installing a line at a manufacturing plant) on the Log 300?



	Answer:   
R 408.22131 Covered employees. 
Rule 1131. (1) Basic requirement. You must record on the MIOSHA 300 log the recordable injuries and illnesses of all employees on your payroll, whether they are labor, executive, hourly, salary, part-time, seasonal, or migrant workers. You also must record the recordable injuries and illnesses that occur to employees who are not on your payroll if you supervise these employees on a day-to-day basis. If your business is organized as a sole proprietorship or partnership, the owner or partners are not considered employees for recordkeeping purposes. 

(2) Implementation

  (a) If a self-employed person is injured or becomes ill while doing work at my business, do I need to                   record the injury or illness? No, self-employed individuals are not covered by these rules.


	Applicable Construction Safety Standard/Rule:       


	Applicable General Industry Safety Standard/Rule:       


	Applicable Occupational Health Standard/Rule:       


	Additional Resources:  Administrative Rule 11. Recording and Recording and Reporting of Occupational Injuries and Illnesses 



For complimentary MIOSHA consultation please contact our office at (517) 284-7720 or submit a Request for Consultative Assistance (RCA). 
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