Design, Furnish and Install Video Wall QA3_4/14/2010
Proposal Due Date 4/20/2010

Q.1. When would the building work be substantially complete, i.e. a dust free,
finished environment ready for electronics to be installed? Please provide an
estimated date.

A.1. The estimated completion date is October 1, 2010.

Q.2. Section 2.2.1 paragraph four states: “The vendor is responsible for reviewing
the building plans for completing all installations to make a fully functional system
described in the RFP." Are their building plans available?

A.2. Building plans are not currently available. The room layout has been included in
Q&A number 2 on the MDOT web site.

Q.3. Is the audio-visual contractor responsible for supplying the raised flooring
system as noted in section 2.2.2?

A.3. The contractor is NOT responsible for supplying the raised flooring system. Ducts
are permanently installed in the floor that is sufficient for all necessary wiring.

Q.4. Page 23-2.1 Video Display Assembly: There are a few discrepancies in this
paragraph. It talks about the ""VDA consisting of six (6) 70-inch cubes™, then ""2x2
matrix of cubes shall be 183-inch wide by 68.6-inch high™, then *'sixteen-cube
matrix as a single high-resolution display". Please clarify.

A.4. The VDA shall consist of six (6) 70-inch cubes arranged in a 3x2 matrix.

Q.5. If the building hasn't been built yet, what is the reason for including any
electrical or construction work in the Video Wall System bid response? Please
clarify. Our recommendation is to have the successful AV bidder provide the
client/GC with the facility requirements for the Video Wall, and it would be the
GC's responsibility to provide what is needed during the construction.

A.5. The video wall vendor is responsible for all construction associated with the video
wall, including all necessary wiring that is part of that wall/structure.

Q.6. Since this will be a new construction, would you be able to provide any floor
plans/construction documents? We would need floor plans showing the Video Wall
in relation to the workstations to estimate cable runs.

A.6. The entire video wall system and all components will be included in one room. A
floor plan has been provided in Q&A Number 2.



Q.7. What is the reason for having (20) outputs on the VDC if the video wall consists
only of (6) cubes?

A.7. The VDC is only required to have 6 outputs.

Q.8. Page 26 in the bottom paragraph: The document calls for (7) RGBHV Splitters
at each of (4) operator workstation location, which will make a total of (21) splitters.
The RGBHV matrix that is requested on page 28 is a 16 input only matrix. Please
advise.

A.8. Seven (7) RGBHYV Splitters shall be provided at each operator workstation.
Q.9. Page 28-2.9: What does VWP stand for?

A.9. That sentence should be revised to read: “The RSM shall be controlled by TCP/IP
over Ethernet to distribute the output displays from seven (7) Operator workstations to
the peripheral VDA video cube”

Q.10. Page 28-2.10: Since the client already has a local digital cable provider, it will
be more beneficial if the digital CATV boxes come from the cable provider directly
through the client. Please advise.

A.10. The Vendor shall provide digital CATV boxes that are compatible and function
with the service provided by the local cable provider.

Q.11. Page 28-2.11: There is a request to provide monitoring capabilities of the TV
Tuners, AM Tuner, VCR & DVD for each of the operators. Would that mean to
provide a video and audio monitor for each of the (4) operators and provide them
with the capability of selecting any source for monitoring at any time, or just a
single monitor at a general location viewable by all operators?

A.11. The ability to control the TV Tuners, AM/FM Tuner, VCR & DVD shall be
available at each of the four operator workstations.

Q.12. Page 20, Consultant payment mentions a Fixed Fee of 11% at the end of the
section. Can this be defined further?

A.12. The markup for profit on labor is limited to 11%.

Q.13. If I am understanding correctly upon completion 90% of the job total will be
paid for, the additional 10% will be held for a period of 5 years? Page 20 of 33.

A.13. That is correct.



