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Q: Does the 5100J form need to be prepared by only the prime contractor, or is it required of 

subcontractors, as well? 

A: Form 5100J only has to be filled out by the prime contractor.  

Q: Does Form 5317 (Implementation Plan) need to be included in the proposal? 

A: Form 5317 is not needed as part of the proposal. Page 11 of the Research Proposal Guidelines, 

section 2.5, describes the implementation information that should be included in the submitted 

proposal. It states in part, “The proposal should include a plan that describes the activities anticipated 

to promote application of the results of this research.” The Research Proposal Guidelines is located at 

the following address: 

http://www.michigan.gov/documents/mdot/Consultant_Vendor_Selection_Guidelines_for_Research

_Administration_01-2013_408228_7_452289_7.pdf 

 


