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RICHARD H. AUSTIN I. SECRETARY OF STATE 

STATE TREASURY BUILDING 

November 2, 1978 

Mr. E. A. Cisewski 
337 East Ayer 
Ironwood, Michigan 49938 
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Dear Mr. Cisewski: 
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This is in response to your inquiry concerning the method by 
whi'ch the name of a candidate committee is changed pursuant to I 2 

the Campaign Finance Act, P.A. 388 of 1976, as amended ("the Act"]. 

You state the "Marvin Marks for State Representative'Committee" I 
desires to change its name to "A lot of People Who Want To See 
Marks Elected.", You request information as to the exact procedure 
for amending the committee's original statement of organization 
to reflect this change. In addition, you indicated some of the 
conunittee's printed material bears the old name as an identification. 
You ask whether the new name must be rubberstamped on the material 
or whether it may be used in its present form. You state all& 
future printing will bear the new name.. Finally, you certify you 

. are the duly designated campaign manager for Mr. Marks and possess 
.the authority to make the name change officially. Your letter is 
offered as the legal basis for the Department's acting to reverse 
its records. 

Section 2 4 ( 2 )  of the Act (MCLA 3 169.224) provides a statement of 
organization shall include the name of the committee. Section 24(3) 
states when any of the information required in a statement of 
organization is changed, an amendment shall be filed within 10 days 
to reflect the change. The provision states late filing fees and 
criminal penalties are applicable for failure to comply with this 
requirement, 

Rule 169.3(4) of the General Rules promulgated by the Secretary of 
State to implement the Act provides candidate committee statements 
and reports must be signed by both the treasurer and candidate. 
Moreover, Rule 169.3(1) states any statement or report required by 
the Act must be on a form prescribed or approved previously by the 
Department. 
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In view of the cited legal provisions, your letter is not sufficient 
to change the committee's name. The letter is not a prescribed form 
nor has the usage of a letter for this purpose been approved 
previously by the Department. In addition, the signatures of the 
treasurer and candidate on the prescribed form are necessary to + f f e c t  
the desired change. I 
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; With respect to the identification of political advertising, the !new g 
name must be used from the effectiv2 date of the change, i . e . ,  the i 
date the committee begins to use the new name as contrasted to tge Z - 
date the amendment indicating the change is filed with the ~ e ~ a r d m e n t ~  
The effective date must be indicated on the amendment to the I m 
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committee's statement of organization. It i s  suggested printed j m 
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materials with the old name be rubberstamped with the new name. j 5 
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I This response may be considered as informational only and not as a 3 

constituting a declaratory ruling. 

- 
Office of Hearings and Legislation 




