

## **SAT and PSAT Assessment Timing Organizer**

The sample schedule does not include any preadministration activities. The testing duration only includes the time spent testing, including the scheduled breaks. The list is also not exhaustive of all possible timing combinations. The sample schedule assumes testing begins at 8:00.

Include your own school's schedule below based on the time you expect testing to start.

SAT	Day 1			Day 2			Organization
	Testing	Sample	Your School's	Testing	Sample	Your School's	Room Names/Numbers
	Duration	Schedule	Schedule	Duration	Schedule	Schedule	Room Names/Numbers
Standard Time	4 hrs 7 min	8:00-12:07		Not applicable			
50% Extended Time (Math only)	4 hrs 58 min	8:00-12:58		Not applicable			
50% Extended Time (Essay only)	4 hrs 37 min	8:00-12:37		Not applicable			
100% Extended Time (Math only)	5 hrs 37 min	8:00-1:37		Not applicable			
100% Extended Time (Essay only)	5 hrs 2 min	8:00-1:02		Not applicable			
Standard Time with Extra Breaks	4 hrs 22 min	8:00-12:22		Not applicable			
50% Extended Time (Reading)	3 hrs 24 min	8:00-11:24		2 hrs 50 min	8:00-10:50		
Reader (Automatic 50% ET)	3 hrs 24 min	8:00-11:24		2 hrs 50 min	8:00-10:50		
Scribe (Automatic 50% ET)	3 hrs 24 min	8:00-11:24		2 hrs 50 min	8:00-10:50		
100% Extended Time (Reading)	4 hrs 25 min	8:00-12:25		3 hrs 42 min	8:00-11:42		
100% Extended Time (Math & Essay)	2 hrs 45 min	8:00-10:45		3 hrs 42 min	8:00-11:42		
MP3 Audio	4 hrs 20 min	8:00-12:20		4 hrs 37 min	8:00-12:37	•	

	Day 1			Day 2			Organization
PSAT 10	Testing	Sample	Your School's	Testing	Sample	Your School's	Room Names/Numbers
	Duration	Schedule	Schedule	Duration	Schedule	Schedule	Room rames/rambers
Standard Time	2 hrs 55 min	8:00-10:55		Not applicable			
50% Extended Time (Reading)	4 hrs 34 min	8:00-12:34		Not applicable			
Reader (Automatic 50% ET)	4 hrs 34 min	8:00-12:34		Not applicable			
50% Extended Time (Math only)	3 hrs 41 min	8:00-11:41		Not applicable			
100% Extended Time (Math only)	4 hrs 15 min	8:00-12:15		Not applicable			
Standard Time with Extra Breaks	3 hrs 10 min	8:00-11:10		Not applicable			
Scribe (Automatic 50% ET)	4 hrs 34 min	8:00-12:34		Not applicable			
100% Extended Time (Reading)	3 hrs 20 min	8:00-11:20		2 hrs 30 min	8:00-10:30		
MP3 Audio	4 hrs 10 min	8:00-12:10	_	2 hrs 30 min	8:00-10:30	·	

PSAT 8/9	Day 1			Day 2			Organization
	Testing Duration	Sample Schedule	Your School's Schedule	Testing Duration	Sample Schedule	Your School's Schedule	Room Names/Numbers
Standard Time	2 hrs 35 min	8:00-10:35		Not applicable			
50% Extended Time (Reading)	4 hrs 3 min	8:00-12:03		Not applicable			
Reader (Automatic 50% ET)	4 hrs 3 min	8:00-12:03		Not applicable			
50% Extended Time (Math only)	3 hrs 15min	8:00-11:15		Not applicable			
100% Extended Time (Math only)	4 hrs 30 min	8:00-12:30		Not applicable			
Standard Time with Extra Breaks	2 hrs 50 min	8:00-10:50		Not applicable			
Scribe (Automatic 50% ET)	4 hrs 3 min	8:00-12:03		Not applicable			
100% Extended Time (Reading)	3 hrs	8:00-11:00		2 hrs 10 min	8:00-10:05		
MP3 Audio	3 hrs 50 min	8:00-11:50		2 hrs 10 min	8:00-10:05		