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Mr. Elwin Skiles, Jr.
Texas Instruments, Inc.
P.0. Box 225474

Dallas, Texas 75265

Dear Mr. Skiles:

This is in response to your letter asking if Texas Instruments may permit
candidates for elective office to visit the company's plants in Michigan
or whether such visits are prohibited by the Campaign Finance Act (the
"Act"), 1976 PA 388, as anended.

Specifically, you ask if the approach implenented by the Federal Election
Commission in its regulations may be utilized in permitting visits to
your facilities by Michigan candidates for state and local office. As
you know, the Federal Election Commission is currently attempting to
revise the requlations you cite in your letter, 11 CFR 114.3 and 114.4.

Section 54 prohibits corporations from making contributions or expenditures
to or for the benefit of a candidate. Section 4 of the Act defines the
term "contribution" and section 6 defines the term "expenditure." Section

6(2) specifically includes "contribution" in the definition of "expenditure.'

Section 6 of the Act provides:

"Sec. 6. (1) ‘'Expenditure’ means a payment, donation, loan, pledqge,
or promise of payment of money or anvthing of ascertainable monetary
value for qgoods, materials, services, or facilities in assistance of,
or in opposition to, the nomination or election of a candidate, or
the qualification, passage, or defeat of a ballot question. An offer
or tender of an expenditure is not an cxpenditure if expressly and un-
conditionally rejected or returned.
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(2) Expenditure includes a contribution or a transfer of
anything of ascertainable monetary value for purposes of
influencing the nomination or election of any candidate or the
qualification, passage, or defeat of a ballot question.

(3) Expenditure does not include:

(a) An amount paid pursuant to a pledge or promise to the
extent the amount was previously reported as an expenditure.

(b)  An expenditure for communication by a person strictly
with the person's paid members or shareholders.

(c) An expenditure for communication on a subject or issue
if the communication does not support or oppose a ballot issue
or candidate by name or clear inference or an expenditure for the
establishment, administration, or solicitation of contributions to
a fund or independent committee.

(d)  An expenditure by a broadcasting station, newspaper, magazine,
or other periodical or publication for any news stery, commentary, or
editorijal in support of or opposition to a candidate for elective
office, or a ballot question in the regular course of publication or
broadcasting. -

(e) An expenditure for nonpartisan voter registration or nonpartisan
get-out-the-vote activities. This exclusion shall not apply if a
candidate or group of candidates sponsors or finances the activity or
is identified by name with the activity. This exclusion shall apply
to an activity performed pursuant to sections 491 to 524 of the
Michigan Compiled Laws, by the secretary of state and other registration
of ficials who are identified by name with the activity. This exclusion
shall apply to a candidate who is an elected officholder and whose
office is not on the ballot for the general election in the calendar
year in which the expenditure is made or is not a candidate within
the meaning of section 3(1)(a) and 3(1)(b) and is identified by name
with the activity."

An activity must assist in the candidate's election and have ascertainable monetary
value in order to qualify as an expenditure which is also a contribution to a
candidate. However, varijous activities are specifically excepted from the

coverage of the Act.

Nonpartisan activities are not included within the definition of expenditure

and are thus excepted from the Act's provisions in section 6(3)(e). Section 6(3)(c)
also provides an exception if the corporation does not produce or sponsor any
communications supporting or opposing a candidate by name or clear inference.

A review of the Act leads to the conclusion that visits by candidates to
corporate facilities were never intended to be outlawed. If there is no
communication by the corporation in support or opposition to a candidate, and
if visits are equally available to all candidates for a particular office, the
visits do not constitute expenditures as defined in section 6.
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However, if visits are limited to only selected candidates for an office, or
if the visits are accompanied by communications supporting or opposing a
iarticular candidate, the corperation may be in violation of section 54 of the
Act.

This response is an interpretation of the Act's provisions and does not
constitute a declaratory ruling.

Very truly yours, |
%fﬁ%fﬁ 3";5@,%
Phillip T. Frangos, Directo g
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