Labor and Economic Opportunity

## Accumulative Table of Days-How to Calculate WC Periods

The Accumulative Table of Days shows the number of days from January 1, 1980 to December 1, 2025. Each day is represented by a figure which can be ascertained by adding the day of the month to the number designated for that month; thus, December 31, 1982 is represented by 6,543 + 31, or 6,574.

To determine the date when a given period will expire, add to corresponding number of date selected, the number of days in said period; by subtracting from the number thus obtained, the next lowest number shown on the table, you will have the day of the month to which said period extends (but not inclusive).

Thus:

 215 Weeks from June 1, 1982 June 1, 1982 = (6,360+1) 6,361 215 weeks (215 X 7) = 1,505 Total 7,866 Next lowest number (July 1986) 7,851 Date: July 15, 1986

The inclusive dates of the 215 week period are June 2, 1982 through July 15, 1986.

To determine the number of weeks between two dates, ascertain the respective numbers for said dates and subtract, dividing the difference by 7; for example:

 From July 13, 1990 through March 25, 1992 March 25, 1992 (9,921+25) = 9,946 July 13, 1990 (9,312+13) = 9,325 621 621 / 7 = 88 weeks, 5 days

Note: This period includes March 25 but not July 13. If the first day is to be included, add one day.

Workers' compensation periods can be calculated using the Calculation Program.