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STATE TREASURY BUILDING

October 19, 1988

The Honorable Ed Giese
St ate Representative
State Capitol Building
Room L

Lansing, Michigan 48909

Dear Representative Giese:

This is in response to your recent letter regarding the applicability of
the Campaign Finance Act, 1976 PA 388, as amended (the "Act"), to the lawn
signs being used in your campaign for re-election.

Previously you asked in a telephone call if it was necessary to change the
jdentification portion of signs that have been .used previously in your
campaign when the committee's address is changed. The Department staff
person you sSpoke with told you that it was not necessary to change the
identification since it was correct when the signs were purchased, and the
committee has filed an amended Statement of Organization with its new

address.

Section 47 of the Act (MCL 169.247) contains the identification require-
ments for printed matter used in election campaigns. The rules promulgated
to implement the Act also include a rule relating to the identification
requirement at R 169.236. Neither the Act nor the rules include any
provision covering the issue you raise. However, neither is there a
requirement that a committee re-label all materials when the committee
address changes. Absent such a requirement, a committee which has filed
an amendment to its Statement of Organization showing the change of address
is not required to note the change of address on printed matter it has
previously purchased, provided that the printed matter contains an iden-
tification statement that was correct when originally purchased.

This response is provided for informational purposes and is not a
declaratory ruling.

Very truly yours,
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